Verhalen

Verhalen - Advies - Alle CAMCORDERS op een rij

De bomen en het bos

De pagina 'WELKE CAMCORDER MOET IK KOPEN' is één van de meest populaire pagina's. Daar krijg ik ook de meeste vragen over. Probleem voor mij is dat ik niet in de portemonnee van de potentionele kopers kan kijken en vaak ook niet weet wat toekomstige filmers willen met hun camcorder. Ja, hoor ik je al zeggen, filmpjes maken natuurlijk! Natuurlijk! Maar vaak blijft het daar niet bij. Moet er gemonteerd worden? Wat zijn de mogelijkheden daarvoor? En zo nog wel een paar vragen. Van daar deze pagina. Afhankelijk van de vragen die ik doorover krijg zal ik dit verhaal uitbreiden. Ik start hieronder alvast met een tabel waarin toekomstige filmers een keuze kunnen maken voor het type camcorder. Er wordt steeds verwezen naar de websies van de verschillende fabrikanten. Daar gaan we .....

Afkortingen

HD: 'High Definitie'. Dat kan zowel High Definitie Video (HDV) als AVCHD (Full-HD) zijn. HDV heeft een resolutie van 1440x1080 pixels en een MPEG-2 compressie. AVCHD heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en de compressie is een variant van MPEG-4.
SD: 'Standaard Definitie'. Dat is de 'oude' Digital Video (DV) resolutie met 720 x 576 pixels. In camcorders met Geheugenkaartjes of harde schijf wordt het signaal opgeslagen in MPEG-2 formaat. Dat is hetzelfde formaat die ook gebruikt wordt op gekochte en zelf gebrande DVD's.
Kijk voor andere afkortingen in Het Woordenboek


Camcorder Canon

Canon

Op de Canon site is het onmogelijk om te verwijzen naar aparte pagina's. Je komt steeds weer uit op dezelfde pagina, welke link je ook ingeeft.

Zoek je een camcorder van Canon, Klik dan hier
Zoek op deze pagina van welk apparaat je meer wilt weten.

Canon verkoopt geen camcorders meer met DV bandjes of Harde Schijven.


Sony Camcorder

Sony


Voor alle HD camcorders met geheugenkaart van Sony Klik hier.Voor een aantal professionele HD camcorders Klik hier.

Voor camcorders met 4K opslag Klik hier.

Panasoni camcorder

Panasonic

Op de website van Panasonic is het helaas niet mogelijk om een verdeling naar soort camcorder te maken. Je moet dus zelf gaan zoeken naar het soort camcorder die je wenst.

Voor de startpagina van alle camcorders enz. Klik hier.

Herzien juni 2016